Triple chocolate dream

 
 
 

 
 
Det här är en av mina absoluta favorit kakor. Jag såg den en gång på halv åtta hos mig (för ni som mot förmodan inte redan vet vad det är så är det ett matlagningsprogram på tv 4) och efter jag prov bakat den första gången var jag fast. Det är en härlig kladdkaka med after eight och ett tjockt lager av chokladPhiladelphia toppad med ett heltäckande lager after eight plattor, låter gott, eller hur! Så som med många andra kladdkakor blir den nästan ännu godare någon när den fått stå någon dag i kylen. Den är perfekt såhär efter jul ifall att någon fått en after eight förpackning i jul klapp
 
 
 
 
          Kladdkaksbotten

 

·         100 g smör

·         100 g mintchokladplattor

·         2 st ägg

·         1.5 dl strösocker

·         2.5 dl vetemjöl

·         2.5 msk kakao

·         1.5 tsk bakpulver

 

 

          Cream cheese lager

 

·         200 g cream cheese

·         100 g mjölkchoklad

·         2 tsk vaniljsocker

 

 

          topping

 

·         150 g mintchokladkakor

 

 
 

 

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 175 grader

Smöra och bröa en springform med ca 21 cm i diameter (eller så gör man det när man får tid, tex när man väntar på någonting )

Smällt smöret och lägg i mintchokladplattorna, om plattorna inte smälter helt så kan man mickra eller köra en stund extra på spisen beroende på hur man smällt smöret. Låt svalna en stund.

Vispa ägg och socker tills det blivit fluffigt och fint! Tillsätt sedan chokladblandningen.

Blanda alla de torra ingredienserna för sig och vänd ned i ägg och chokladblandningen med en slickepott. Vänd om tills den blivit jämn med överarbeta inte! Vi vill inte ha ett after eight bröd.

Häll ned smeten i den iordninggjorda formen och skjutsa in den i mitten av ugnen i ungefär 14 min, inte mer.

 

 

 

Under tiden gör du choklad och Philadelphia blandningen.

Smällt chokladen i vattenbad eller i mikron om du är försiktig.

Blanda sedan i Philadelphia osten och vaniljsockret. Rör tills det blivit jämnt. Kör blandningen i omgångar i mikron i ungefär 8 sek pär gång. Rör mellan varje gång tills den fåll en lös, på gränsen till rinnig konsistens. Den blir tio gånger lättare bre ut över kakan.

Ta ut kladdkakan ur ugnen. Om den är lite lös, va lugn! Den kommer bara att bli godare och bättre i konsistensen när den stått någon dag. Applicera Philadelphia blandningen som ett jämt lager över kakan.

 

 

 

 

Ställ in i ugnen och låt stå i 4-5 min till

Ta ut ur ugnen och lägg på after eight palttorna så att de täcker kakan. In i ugnen i ytterligare 4 min, så attplattorna får smälta.

 

 

Ta ut kakan ur ugnen och bre ut de smälta mint plattorna över kakan.

Låt svalan, få gärna stå tills nästa dag. Annars kommer kakan att rinna ut när man skär en bit. Tro mig jag vet, jag har gjort det några gånger,,,,,,.he he. Den är värld att vänta på. Smaklig kaktid :) 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: