Citronbiskvier, mmmm,,,,,

Gjorde citronbiskvier här om dagen. MMMM jag måste säga att jag vart riktigt nöjd. Den syrliga citronsmörkrämen tillsammans med den söta vita chokladen är en super combo och det blir ännu bättre på en seg biskvi botten. Jag måste dock erkänna att jag tappad bort mitt ursprungsrecept,,,, men jag hittade det här på internät som jag gjort om lite och det påminner mycket om det första jag hade. Hoppas att dom här är goda i alla fall. Här kommer receptet
Bottnar
· 250 g mandelmassa
· 2 äggvitor
· 1 dl socker
Citronsmörkräm
· 200 g mjukt smör
· 2 tsk citronsaft
· Fint skal av ca 1 citron
· Ca 3 dl florsocker (man få smaka sig fram)
· Ev 0.5 tsk van socker
· 200 g vit choklad till garnering
Sätt ugnen på 180 grader. Riv mandelmassan och blanda samman ingredienserna till bottnarna. Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda biskvibottnarna tills det är gyllene i cirka 13 minuter.

ursäkta den dåliga kvaliten på bilden, det är så mörkt i mitt lilla "kök". ett tipps för att få marängbottnarna jämna och fina, man kan ta och doppa fingret i lite ljummet vatten och dutta lätt på topparna.
Citronsmörkräm
Rör smör och hälften av florsockret mjukt. Tillsätt citronskalet och ev vanilj sockret. Rör växelvis ner citronsaften och det sista av flor sockret. För at få smörkrämen extra fluffig vispa den en stund med elvisp tills den blivit lite vitare i färgen. Den får inte kylas för snabbt för den skär sig lätt, ifall det skulle hända värm då krämen på svag värme i en kastrull på spisen och rör tills den blivit slät.
Bred ut smörkrämen på dina biskvibottnar med en kniv. Ställ sedan in dem i kylskåpet för att stelna i ungefär 30 minuter.
Till sist smält chokladen i en bytta med inte allt för stor omkrets. Doppa sedan biskvierna. Ställ dom gärna kallt så de stelnar så att chokladen inte rinner av.
De går utmärkt att frysa
Den här bloggen är inte bra för mig...