Kryddmuffins med apelsinfrosting

Jag provade på att göra de här kryddmuffinsarna, eller pepparkaksmuffins som jag skulle vilja kalla det då de innehåller i princip samma kryddor som pepparkakor. Kryddnejlika, kardemumma och ingefära. Dock hade jag ingen ingefära i då vi inte hade någon hemma, men det funkade bra ändå! Muffinsarna blev ganska goda, men om jag ska vara ärlig så föredrar jag pepparkakssmaken i vanlig form och inte i muffinsar. Så det var inte det godaste jag ätit, men helt klart en smakupplevelse lite utöver det vanliga! Kan också säga att frostingen som var på var faktiskt var riktigt god, den där lite syrliga apelsinsmaken var en hit, så ifall ni inte heller känner er så sugen på pepparkaksmuffins så kan man lika gärna göra några andra men med den här smarriga frostingen på!

Ps. Ifall nu ni inte heller skulle vilja ha syltat ingefära i muffinsen, så är ett tips att ta i lite mer av kardemumman och kryddnejlikan, då muffinsarna blev lite smaklösa när man uteslöt en ingrediens. 

Kryddmuffins med apelsinfrosting:

 

     Ingredienser:

·    125 g smör, rumstempererat

·    1,5 dl farinsocker

·    1,25 dl honung

·    3 st ägg

·     4 dl mjöl

·    1 tsk bakpulver

·    0,5 tsk kryddnejlika, malen

·    1 tsk kardemumma, malen

·    1 krm salt

·    1 citron ( skalet)

·    2 dl ingefära, syltad

 

     Garnering:

·    50 g philadelphiaost

·    1,5 dl florsocker

·    1 tsk apelsinskal, rivet

·    30 st kryddnejlikor (hela)

 

 Sätt ugnen på 175 grader. 

Vispa smör och socker pösigt. Värm honungen några sekunder i mikrovågsugnen så att den blir lättflytande och rör ner den. Tillsätt ett ägg i taget och vispa smeten tills den är fluffig. 

 

 Blanda mjöl och bakpulver med de torra kryddorna och vänd ner i smeten. 

Tvätta citronen noga och riv ner det yttersta skalet i blandningen.

 

Grovhacka ingefäran med kniv eller i en mixer och tillsätt. 

 

 Fyll 10 stora muffinsformar till två tredjedelar och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 15 minuter. 

 Rör ihop philadelphiaosten med florsocker och apelsinskalet. Toppa varje muffins med frosting och kryddnejlikor. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: