Amerikanska Muffins
Till julafton så bakade jag amerikanska muffins. Ett recept som jag har haft ett bra tag och med åren har jag för bättrar receptet. Jag har ingen aning om vart jag fick original receptet ifrån. Eftersom att det är olja i. i stället för smör så blir muffinsen inte lika torra utan dom blir saftiga och fluffiga.

4 dl vetemjöl
1 ¾ socker
4 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl rapsolja
200g mjölk choklad
100g vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao.
Vispa sedan ihop ägg, mjölk och rapsolja i cirka 1 minut.
Häll ner äggsmeten i mjöl blandningen och blandar med en slickepott försiktigt till en jämn smet.
För dela smeten i formar och fyll upp till hälften. Hacka chokladen till halv stora bitar och tryck ner i chokladen i formarna. Sätt in dem i ugnen i cirka 20 minuter. Ta ut de från ungen och låt de svalna. Dom ska vara lite varma när man lägger de i en för packning där man ska för vara dem. Man vill att dem ska var lite varma för att då får dom en klibbig yta.
