Saffranscheesecake

Jag har bakat den här super goda saffranscheesecaken som inte tog allt för lång tid att göra, mycket gott till jul. Kaka är en anning tunnare en andra saffranscheesecakes men det är det som är gott för kakan har extra mycket saffran. Som gör att den smakar mera och det är mycket godare. Ett tips på vilka pepparkakaor man ska använda så ta annas pepparkakor det blir godast!
 
 
 
 
 

      Botten:

 

 ·    150g pepparkakor

 ·    100g smör   

 

 

Börja med att sätta ungnen på 175 grader. Smält smöret och krossa pepparkakorna i en mixer. Blanda i hop pepparkaks smulorna med smöret. Ta fram en form och lägg bak plåtspapper i botten av formen. Tryck ut pepparkakassmulorna i formen och ställ i kylskåpet.

 

      Cheesecakesmet:

 

 ·    300g philadelphiaost 

 ·    2st ägg

 ·    1 dl socker

 ·    1 pkt saffran

 ·    1/2 tsk pressad citron

 ·    1 msk vetemjöl

 

 

Vispa Philadelphia osten mjuk med en elvisp. Blanda ner socker och ägg och vispa så det blir en jämn smet. Blanda ner mjölet och citronen med en slickepott. Sen så tar man ut formen från kylen häll i cheesecakesmeten i formen och ställ i formen i ugnen. I cirka 35 min. 

 

 

Vispa Philadelphia osten  mjuk med en elvisp. Blanda ner socker och ägg och vispa så det blir en jämn smet. Blanda ner mjölet och citronen med en slickepott. Sen så tar man ut formen från kylen häll i cheesecakesmeten i formen och ställ i formen i ugnen. I cirka 35 min. 
 
 

Ta ut kakan från ugnen och ställ den kallt tills hela kakan har svalnat. Servera gärna med en klick grädde. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
smaklig måltid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: